Gratis träning

Att träna ute i naturen erbjuder inte bara bra terräng och konstant frisk luft, det gör även att du slipper betala dyra pengar för att stå och svettas i grupp på ett gym. Nu är det ju på det viset att många trots allt uppskattar gymmet och hellre tränar där än utomhus, men fler och fler börjar ta tillvara det som naturen har att ge i form av ”träningslokal”.

Bor man i närheten av skogen så har man riktigt bra möjligheter till bra träning så skogens terräng ger ett mycket bra underlag för löpning exempelvis. Man kan även använda stubbar och annat som man stöter på i skogen för att träna genom att hoppa upp och ner på dem istället för att göra detsamma inne på ett gym. Skog och mark har massor av smarta lösningar för alla som vill träa utomhus, det handlar bara om att ha lite fantasi!

Träna utomhus

Utegym

Att hoppa hopprep eller att använda sig av barnens gamla studsmatta är även det bra träning och det kan man ju enkelt göra i trädgården under de varmare månaderna. Det är lite extra kul att få till det med träning utomhus eftersom man känner sig extra fräsch eftersom man fått i sig massor av frisk luft som en extra bonus. Luften inne på gymmen är ju inte helt frisk och fräsch plus att man slipper ta i handtag och redskap som andra människor varit och svettats i minuterna innan.

Utegym finns det många fina i många städer och i de större städerna finns det till och med specialanpassade utegym som passar exempelvis för dig som är äldre. Det är lätt att ta reda på var du finner ett utegym i närheten av där du bor och finns det inget sådant så är ju naturen i sig ett bra utegym ändå!