Spring dig smal

Löpning är mycket effektivt om man vill gå ner i vikt. Bukfetman är oftast det största problemet och detta är oftast vad man vill bli av med. Som med annan träning så är det såklart regelbundenhet som krävs och detta gäller även kosten. Att äta nyttigt lite då och då och att träna några gånger i månaden kommer inte att hjälpa dig, utan istället krävs det att du startar om och får nya rutiner i din vardag.

Är man otränad är det bra att börja med gång varvat med lätt jogging i början så att man kan öva upp sig i tempo. Alla som klarar av att gå en promenad klarar även av att jogga. Naturligtvis klarar man av det under längre tid ju mer tränad man är, men det går snabbare att träna upp sig än vad man tror.

Skoval

Bra tips är att alltid ha på sig joggingskor när man går promenader. Många går ju en promenad före eller efter jobbet och då är det passande att ta på sig joggingskorna så att man är redo för att jogga lite mellan varven under promenaden. Detsamma gäller naturligtvis för kläderna man har på sig under promenaden. Istället för den vanliga kappan eller jackan så kan man istället ta på sig kläder som passar för löpträning så att ingenting är i vägen när man vill springa lite.

Efter ett tag så märker man att man kan springa under längre perioder under promenaden och tillslut så kanske det bara blir löpträning och ingen promenad alls av det hela. Detta är naturligtvis ett mål för många som börjar träna såhär och det går som sagt väldigt snabbt innan man är redo för bara löpning om man använder sig av detta tips. Att gå ut för hårt i början gör bara att man känner sig dålig och att man tappar lusten, därför är det bra att börja försiktigt.